Spreekuren

Spreekuren in de bibliotheek

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Wij organiseren spreekuren over uiteenlopende onderwerpen. Bij de onderstaande spreekuren kun je op afspraak terecht in de bibliotheek met vragen.

Digitaal Spreekuur

Heb je hulp nodig bij het gebruik van je mobiele telefoon, computer of laptop? Meld je dan bij het Digitaal Spreekuur. Onze vrijwilligers helpen je graag, een afspraak maken is niet nodig.

Bibliotheek Voorschoten | 10.00-12.00
Elke dinsdag
Bibliotheek Wassenaar | 14.00-16.00
Elke dinsdag

Formulierenbrigade

De Formulierenbrigade helpt je als je een formulier moet invullen. Natuurlijk doen we dat gratis.

De vrijwilligers van Voorschoten voor Elkaar leggen je uit wat je precies moet invullen. Daarna zet jij je handtekening en doe je het formulier zelf op de post.

Maak een afspraak in Bibliotheek Voorschoten op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur, waar de vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar je verder helpen. Je kunt per e-mail een afspraak maken, of bel 071 561 5678.

Financieel Informatie Punt (FIP)

Heb je vragen over geldzaken of zorgen over geld? Je bent niet de enige. Een toekomst zonder geldzorgen geeft rust. Vrijwilligers en professionals bij het FIP-loket werken samen om al je financiƫle vragen te beantwoorden.

Dit loket is opgericht in samenwerking met Schuldhulpmaatje, Voorschoten Voor Elkaar, de Kredietbank Nederland en Stichting Leergeld.

Maak telefonisch 06 27 05 80 60 of via e-mail een afspraak.

Bibliotheek Voorschoten | 13.30 uur en 14.30 uur
Elke vrijdag, m.u.v. schoolvakanties

Maak een afspraak per e-mail

Taalspreekuur

Wil je beter Nederlands leren spreken? Of wil je iemand helpen bij het leren van het Nederlands. Kom dan naar het Taalspreekuur op donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Wassenaar of op vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Voorschoten. 

Bibliotheek Voorschoten | 10.00-12.00
Elke vrijdag m.u.v. schoolvakanties
Bibliotheek Wassenaar | 10.00-12.00
Elke donderdag m.u.v. schoolvakanties

Lees meer en meld je aan

Juridisch Spreekuur

Vaak is de drempel om een advocaat te benaderen hoog. Men weet niet de juiste weg, of vreest hoge kosten. Tijdens het maandelijks spreekuur in de bibliotheek kan een rechtzoekende een juridisch probleem gratis voorleggen.

 Elke eerste dinsdag van de maand van 18.00 tot 20.00 uur in Bibliotheek Voorschoten en elke eerste woensdag van de maand van 18.00 tot 19.30 uur in Bibliotheek Wassenaar.

Juridisch Spreekuur in Bibliotheek Voorschoten

Juridisch Spreekuur in Bibliotheek Wassenaar

Nieuw Spreekuur: Het Leerwerkloket

Het Leerwerkloket helpt en adviseert werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie Leven Lang Ontwikkelen.
Iedereen met vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan bij het spreekuur terecht.

Bibliotheek Voorschoten | 13.00 uur tot 14.00 uur
Elke eerste dinsdag van de maand

HIP Spreekuur

Stel jouw vragen over de geschiedenis van Wassenaar

Iedere eerste en laatste zaterdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur zijn leden van Stichting Historisch Centrum of van de Historische Vereniging Oud Wassenaer aanwezig in bibliotheek Wassenaar om al jouw vragen over de geschiedenis van de Wassenaar te beantwoorden.

Bibliotheek Wassenaar | 14.00 tot 15.00 uur
Elke eerste en laatste zaterdag van de maand

Antiquariaat Bougainville

Zoek je een tweedehands boek of een oude ansichtkaart?

Iedere laatste zaterdag van de maand vind je Antiquariaat Bougainville samen met kaartenverzamelaar Peter van Brussel in de Vergaderzaal.

Bibliotheek Wassenaar | 10.00 uur tot 16.00 uur
Elke laatste zaterdag van de maand

Spreekuren bij onze partners

De bibliotheek werkt samen met verschillende partners die een spreekuur verzorgen. Hierdoor kun je met allerlei vragen bij ons terecht. De onderstaande spreekuren worden dan ook elders gehouden

  • Donorregistratie

    Sinds 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Wat betekent dit voor jou? Wil je meer informatie of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je keuze?

    Lees meer >

  • Informatiepunt

    Bij het Informatiepunt Digitale Overheid geven we je informatie over bijvoorbeeld DigiD, belastingen, toeslagen en nog veel meer.

    Lees meer >