Jeugd­ & Jongeren

Activiteiten in de bibliotheek

Bekijk alle activiteiten

Voorlezen in de bieb

Elke zaterdag lezen onze voorleesvrijwilligers voor uit de leukste prentenboeken! Om 10.30u zijn alle kinderen van 0 tot 6 jaar welkom en maken we er een gezellige ochtend van met mooie verhaaltjes en soms een liedje, een knutselwerkje of een spelletje. Kom je ook eens kijken? Je bent van harte welkom!

Elke zaterdag 10.30u - 11.15u

Gratis inloop

Bibliotheek Voorschoten

Bibliotheek Wassenaar

DoeMaarDuurzaam! workshops

Bij DoeMaarDuurzaam! leer hoe je oude materialen kunt hergebruiken en stap voor stap duurzamer kunt leven. 

In de zomermaanden is er pauze, zien we je daarna weer?

Leeftijd 4-99+

€ 3,- p.p.

Schrijver in de bieb: Pieter Koolwijk

Niemand minder dan Pieter Koolwijk komt op bezoek in de bieb in Wassenaar! Hoe cool is dat? Deze kinderboekenschrijver ken je natuurlijk van Gozert, Luna en De trollen van Leif (en nog veel meer boeken). Dit jaar schrijft hij het Kinderboekenweekgeschenk. Pieter vertelt over zijn werk, over thuis en hoe hij schrijver is geworden en jij mag natuurlijk van alles aan hem vragen!

Kom je ook?

Bibliotheek Wassenaar

Woensdag 12 juni 2024 | 13.00-14.00 uur

Leeftijd: 6 t/m 12 jaar | Gratis na aanmelding via obvw.nl/jeugd

Gratis tickets

.

  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar

Meer dan boeken alleen

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. 

Ga naar online lezen & leren

Studeren in de Bibliotheek

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Meer lezen

Voorlezen in de bibliotheek

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de taalontwikkeling van je kind. Kom op zaterdagochtend naar de bibliotheek om te luisteren naar een mooi of grappig verhaal. Na afloop kun je met een stapel boeken weer naar huis voor nog meer (voor)leesplezier! Zaterdagochtend 10.15u - 11.15u in Bibliotheek Voorschoten en Bibliotheek Wassenaar.

Bekijk de agenda

Als lezen niet zo gemakkelijk gaat...

Vier bij ons jouw feestje!

Lees online verder!