Leren

 • Taalhuis

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? Of wil je juist iemand daarmee helpen? In het Taalhuis helpen wij je daar graag mee verder.

  Lees meer >

 • Werken met de computer

  Wij je meer doen met de computer of beter omgaan met geld? 

  Lees meer >

Inloopactiviteiten en spreekuren

Bekijk alle activiteiten

DigiDinsdag!

Een keer per maand om 14:00 uur een DigiDinsdag workshop in Voorschoten of Wassenaar. Van ‘Foto’s maken met de smartphone voor beginners’ tot ‘Podcast: introductie’ en van ‘Digitale Erfenis’ tot ‘tweedehands kopen en verkopen online’. Alle onderwerpen zijn los van elkaar te volgen en vormen samen een goede basis om zowel voor noodzakelijke zaken die tegenwoordig digitaal gaan als alle extra’s die het juist zo leuk maken onder de knie te krijgen!

Bekijk alle digitale workshops

Online cursussen

Speciaal voor bibliotheekleden hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de Bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Naar het aanbod

Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Lees meer

 • Bijtanken in ons Leescafé

  In ons Leescafé in Bibliotheek Voorschoten, of op het Leesterras in Bibliotheek Wassenaar kun je rustig de krant, een boek of één van onze tijdschriften lezen onder het genot van een kop koffie, thee of warme chocomel. Voel je welkom!

 • In beide vestigingen

  Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Onze beide vestigingen hebben werkplekken waar je gebruik kunt maken van draadloos internet. 

 • Printen

  Stuur vanaf jouw laptop, iPad, tablet op smartphone printopdrachten naar onze printer. Ook vanuit huis! Jouw printopdracht blijft vervolgens 24 uur beschikbaar.

  Naar printen op afstand