Vrienden

 • Echte vrienden zijn onmisbaar

  Steun jij ook het goede werk van onze vrienden?

Voor iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt!

Nieuwe inrichting voor Bibliotheek Voorschoten

Bibliotheek Voorschoten heeft een prachtige make-over gekregen, mede dankzij onze Vrienden! Ontdek onze vernieuwde bibliotheek met gezellige hoekjes, comfortabele zitplaatsen en meer studie- en werkplekken.

Nieuw speelleermateriaal dankzij onze Vrienden

Ja! We hebben nieuw speelleermateriaal in Voorschoten รฉn Wassenaar dankzij onze Vrienden! Met jouw bibliotheekabonnement leen je deze materialen helemaal gratis.

Wil je ook het goede werk van de Vrienden steunen? Word dan ook Vriend(je) van de bieb!

๐™‘๐™ž๐™จ๐™จ๐™š๐™ฃ๐™›๐™š๐™š๐™จ๐™ฉ ๐™ž๐™ฃ ๐™™๐™š ๐™—๐™ž๐™š๐™—!

Het nieuwe aquarium is geopend door onze Vrienden. En daarna zijn er weer mooie creaties gemaakt door onze vriendjes en vriendinnetjes. Allemaal te zien op onze nieuwste gadget BelevenisTafel; ook mogelijk gemaakt door onze Vrienden.

Echte vrienden zijn onmisbaar. Steun jij ook het goede werk van onze Vrienden? Word dan Vriend(je) van de bieb!

 • A, B, C, D,โ€ฆ.. daar staat mijn boek!

  Heb je een boek gereserveerd? In Bibliotheek Voorschoten pak je jouw boek nu nog makkelijker uit de kast met deze nieuwe alfabetbordjes.

 • Nog meer boeken!

  Goed nieuws! Dankzij de steun van onze Vrienden kunnen we straks eerder actuele titels aanschaffen. Zo hebben onze lezers snel een nieuw boek in handen! Je herkent de boeken aan de speciale oranje Vriendensticker.

 • Meer ruimte om te werken en lezen

  Misschien heb je het al gezien: er is plaats gemaakt in de bibliotheek in de hoek waar voorheen de dvdโ€™s en luisterboeken stonden. Hier zijn nu drie nieuwe werkplekken waar iedereen gebruik van kan maken. Welkom in onze huiskamer! 

Wat leuk dat je Vriend wilt worden!

Met jouw vriendschap kunnen we als bibliotheek mรฉรฉr dan de standaard; hierdoor kunnen we nรณg meer bieden en vernieuwen.

Mooie voorbeelden zijn de aanschaf van speelleermaterialen die onze leden gratis lenen en de aanschaf van een nieuw aquarium.

Meld je direct aan via de buttons hiernaast!

Wij zijn blij met jouw steun!
Met jouw bijdrage steun je de bibliotheek en zorg je ervoor dat de bibliotheek haar rol als huiskamer van Voorschoten en Wassenaar nog beter kan invullen en kan blijven fungeren als vangnet voor (kwetsbare) inwoners van Voorschoten en Wassenaar.

Belastingvoordeel
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar heeft de culturele ANBI status. Jouw gift (afhankelijk van de financiรซle situatie) als Vriend van de bibliotheek is daardoor aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Bij het aangaan van een periode van vijf jaar, is dit voordeel mogelijk nog groter. Hierover informeren wij je graag. Om Vriend van de bibliotheek te worden, hoeft je geen lid te zijn van de bibliotheek.

Over het vriendenprogramma
Door het teruglopen van de subsidies en te weinig inkomsten kan de OBVW niet al haar taken invullen zoals ze zou willen. Hier is extra geld voor nodig. Daarom heeft de Stichting Vrienden voor volwassenen het donateursprogramma โ€˜Vriend van de bibliotheekโ€™ en voor kinderen โ€˜Vriendje van de biebโ€™ opgezet.

Omdat wij erg blij zijn met jouw steun, organiseren wij jaarlijks een speciale avond voor onze Vrienden. Ook houden wij je via digitale nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen die wij kunnen realiseren met jouw donatiebijdrage.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via vrienden@obvw.nl

Stichting Vrienden van de Voorschotense Bibliotheek

Meer over

Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek

Meer over