Bibliotheek aan huis

Ben je aan huis gebonden vanwege ziekte, handicap of hoge leeftijd? Dan kun je natuurlijk gewoon boeken lenen.

Dat gebeurt met de service Bibliotheek aan Huis. Gemiddeld één keer per zes weken komt een vaste vrijwilliger langs met de gewenste materialen. Gewoon, bij jou aan huis!
 
Wat wil je lezen?
Je bepaalt zelf welke materialen je wilt lenen. De bibliotheek beschikt over een grote collectie romans en informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen.
 
Worden de letters te klein?
Veel boeken worden ook uitgegeven in een grotere letter. De bibliotheek heeft een ruime collectie grote letterboeken. Dit is echt een uitkomst als de letters te klein worden en het lezen niet meer zo makkelijk gaat.
 
Hoe werkt het?
Nadat je je hebt aangemeld voor de service Bibliotheek-aan-Huis, neemt een medewerker van de bibliotheek contact met je op. Tijdens een kennismakingsgesprek geef je aan wat je graag leest. Natuurlijk kunnen wij je ook adviseren. Daarna zorgt een vaste vrijwilliger ervoor dat de materialen thuisgebracht en weer opgehaald worden. In overleg met de vrijwilliger bepaal je op welke dag en op welk tijdstip de vrijwilliger langskomt.
 
Wat kost het?
Om gebruik te maken van de service Bibliotheek aan huis heb je alleen een lidmaatschap van de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar nodig. De kosten vind je hier. Aan de service zijn geen extra kosten verbonden.
 
Aanmelden?
Dat kan telefonisch of per e-mail. Of vraag naar de mogelijkheden bij de balie van de bibliotheek.
 
Voorschoten
Telefoon: 071-561 56 78
Mail: voorschoten@obvw.nl
 
Wassenaar
Telefoon: 070-511 33 97
Mail: wassenaar@obvw.nl